Belysning

Belysning er så mye mer enn lys; fargetoner, lysstyrke, design og styringssystemer er viktig for et godt resultat. Riktige brytere og kontakter er også avgjørende for at rommet skal få det uttrykket du ønsker.

Fremtidens boligbelysning

Visste du at LED reduserer faren for brann i tillegg til vesentlig lenger levetid på utstyret. Det er viktig å finne riktig kombinasjon av lyskilder og dimmer systemer som passer sammen for et perfekt resultat. Dette gjelder både for innvendig belysning så vel som utvendig belysning.

Enten det er utebelysning av fasade, inngangsparti eller områder i hagen har våre elektrikere god erfaring og hjelper deg gjerne med å finne smarte og riktige løsninger for deg. Vurderer du å oppdatere eller utvide belysning hjemme hjelper våre elektrikere deg mer enn gjerne med å finne gode løsninger.

Frisk opp med nye brytere

Ønsker du å friske opp hjemme? Med nye trykknapper kan du enkelt designe og tilpasse dem til hjemmet ditt. Flere produsenter leverer i både hvit, grå eller svart – med et enda bredere utvalg av rammedesign.

Trykknapper har en standard størrelse, så de passer til de fleste 55 mm-rammer. Trykknappene kan plasseres hvor som helst – når som helst. Plassering blir enklere da alle de nye bryterne kan festes på nær sagt alle underlag, glass, gips, treverk eller laftet vegg for den saks skyld. Du slipper å vaske bort støv etter boring i veggene med trykknapper som er helt trådløse. Dette gjelder både for dimmere og trykknapper.

I tillegg til enklere plassering er de nye bryterne trådløse og åpner for smartere lysstyring gjennom egen app eller automatisk lyssetting basert på soloppgang eller når det blir mørkt ute. Om det er innvendige lys eller utvendig belysning som skal justeres velger du selv – de nye lysbryterne åpner for et hav av muligheter.

Tunable White – den optimale lysløsningen

Behovet for lys endrer seg med alderen.

For eksempel vil en 40-åring trenge dobbelt så mye lys som en på 20 år, mens en på 60 trenger fem ganger så mye lys som en 20-åring.

For eldre med hjemmehjelp kan man eksempelvis programmere lyset slik at man får kaldt lys til stell og vask av pasient eller leilighet, og enkelt endre tilbake til varmere belysning når jobben er gjort.

En TW Smart bolig tilpasser lysbehovet etter ditt behov, enten du er 20 eller 80 år.

Smart belysning for bad

Ved kun et trykk på dimmeren kan samme armatur skape ulike stemninger!

Det varme lyset skaper en lun og hyggelig stemning, mens det kalde lyset gjør det enklere å se kontrastene.

Spa/stearinlys, varmt lys: 2000K

Sminke/barbering, kaldt lys: 3000-4000K

Fargetemperaturen du velger vil også være med på å påvirke hvordan man opplever interiøret, for eksempel farger på fliser og innredning.

Må man en tur på badet i løpet av natten kan man i forkant programmere inn et varmt "nattlys" (2000K) som ikke vil påvirke videre søvn.

Kontakt oss

Elektropunkt AS
Org.nr.: 997352793
Medlem av:
Godkjenninger:
AAA kredittverdighet
Nelfo
Ekomnettautorisasjon
Godkjent lærebedrift - vi har lærling